poniedziałek, 11 listopada 2013

Ciasto francuskie z kurczakiem i szpinakiem

SKŁADNIKI:

  • 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
  • Pół paczki mrożonego szpinaku
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz
  • Ulubione przyprawy do kurczaka
  • 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Szpinak odparowujemy na patelni
  2. Następnie dodajemy posiekany drobno czosnek, troszkę soli oraz śmietanę
  3. Smażymy około 3 minuty
  4. Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy ulubionymi przyprawami
  5. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów
  6. Na każdy płat nakładamy łyżkę szpinaku i kilka kostek kurczaka
  7. Zwijamy w paczuszkę
  8. Rozbełtanym jajkiem smarujemy ciasto z wierzchu
  9. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20 minut

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz