sobota, 28 września 2013

Marchewka do obiadu

SKŁADNIKI:


  • 4 duże marchewki
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • łyżeczka cukru
  • sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  • Marchewkę obrać, pokroić w cienkie plasterki lub kostkę
  • Wrzucić do garnka, dolać wody, żeby tylko przykryła marchewkę
  • Wsypać cukier i sporą szczyptę soli
  • Gotować, aż marchewka będzie miękka
  • Na małe siteczko wsypać mąkę i oprószać marchewkę cały czas mieszając.
  • Mąki powinno byc tyle, żeby marchewką wyszła gęsta
  • Gotować kilka minut
PORADY:
Jeśli nie mamy siteczka możemy rozrobić mąkę w małej ilości wody i wlewać jej tyle, żeby uzyskać oczekiwaną gęstość.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz