czwartek, 22 sierpnia 2013

Papryka faszerowana z rybą

Składniki:

  • 3 kolorowe papryki
  • pół woreczka ryżu
  • garstka fasolki szparagowej mrożonej
  • garstka mrożonej marchewki typu: baby 
  • pół cebuli
  • 2 różyczki brokułów
  • 2 małe płaty ryby
  • pietruszka do dekoracji
  • jogurt naturalny lub sos czosnkowy
  • sól, pieprz
  • olej
Sposób przygotowania:
  • Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sposób al dente (pół twardo)
  • Paprykę przecinamy wzdłóż dluższego boku i wydrążamy środek
  • 1 połówkę kroimy w kosteczke
  • W misce mieszamy pokrojoną paprykę, fasolke szparagową, marchewkę
  • Cebulę i brokuł szatkujemy bardzo drobno, dorzucamy do miski
  • Gotowy ryż mieszamy ze składnikami w misce, doprawiamy.
  • Nadziewamy papryki
  • Rybę oprószamy ulubionymi przyprawami lub solą i pieprzem
  • Kroimy w taki sposób, aby na każdej papryce ułożyć kawałek ryby.
  • Posypać pietruszką
  • Papryki ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
  • Zapiekać 45 minut w 175 stopniach.
  • Po upieczeniu delikatnie polać jogurtem lub sosem czosnkowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz